ADANA / SARIÇAM - Şehit Muhammet Oruç Anaokulu

Ekm

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerlerimizle Değerleniyoruz Projesi kapsamında 2-13 Ekim tarihleri arasında okulumuzda Hoşgörü Değeri Etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Eyl

ŞMO öğrencileri pırıl pırıl bir eğitim öğretim yılına keyifle mutlulukla başladılar.

Ara

Okulumuz öğretmenleri25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çekmek için orta çalışma hazırladı. Velilerimize bilgi broşürleri dağıtıldı. Velilerimizle Ortak Pano oluşturduk. Emeği geçen kıymetli velilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Kas

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü  "Her gün akşam saat sekizde hayat duruyor Sarıçam Kitap Okuyor " Projesine Şehit Muhammet Oruç Anaokulu olarak biz de katılıyoruz.

Kas

Şehit Muhammet Oruç Anaokulu öğrencileri önce Atatürk Evi Müze' sini ziyaret etti. Atatürk 'ün hayatı ile ilgili sohbet edildi. Daha sonra tüyatroda keyifli zaman geçirildi.

Kas

Öğrencilerimizle birlikte arıların bal yapmalarını, arıların dünya için önemini anlatan video izlenerek arıların ekolojik denge için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu konuda sohbet ettik. Öğrendiklerimizi sanat etkinliği yaparak pekiştirdik.

Kas

"Dünya Çocuk Günü" , çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içerisinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır. Elele vereceğimiz güzel günler için en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın " Dünya Çocuk Günü" Kutlu Olsun.

Kas

Dünyada yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek amacıyla her yıl 4 Ekim, dünyayı paylaştığımız can dostlarımızın, hayvanların günü olarak kutlanmaktadır

Şehit Muhammet Oruç Anaokulu olarak bizler de, dünyamızı paylaştığımız canlı dostlarımızın varlığına dikkat çekmek ve her geçen gün kısıtlanan yaşam alanları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle çalışmalar yaptık.

Öğrencilerimiz,  4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinliklere imza attılar. Mama toplama kampanyası,  evcil ve sokak hayvanlarıyla çekilmiş fotoğrafların paylaşımı ,hayvan sevgisi ve onlarla kurduğumuz dostluklar üzerine kitaplar okunarak, sohbet edilmesi gibi etkinliklerle hafta boyunca hayvan dostlarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu anladılar ve anlattılar.

Kas

"Beslenme Dostu Okul" Projesi kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte Zeytin Kırma Etkinliği gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz; önce zeytini tanıdılar, zeytinin nerede ve nasıl yetiştiğini, nasıl ve ne zaman toplandığını öğrendiler. Ayrıca soframızda her sabah tükettiğimiz yeşil zeytinin yapımı ile ilgili eğitici video izlediler. Zeytini kırarak öğrencilerimizin psikomotor becerileri,zeytini kurarak da bilişsel alan becerileri desteklenmiş oldu.Yiyeceklerin uzun süre bozulmadan nasıl saklandığını yaparak yaşayarak öğrendiler.Günlük yaşam becerileri desteklenerek hayat okulla birleştirildi.

Kas

Okulumuzda balon ve köpük show gösterisi yapıldı. Öğrencilerimizin oldukça ilgilerini çekti ve çok eğlendiler.

Kas

2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası Etkinliklerimizde öğrenci ve velilerimizle buluştuk.

Kas

2022-2023 Eğitim- Öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında ; okumuzdaki klimalar temizlendi ve bakımları yapıldı, perdeler yıkatıldı,pencere ve kapıların onarımları - bakımları yapıldı, sınıflar boyatıldı, genel temizlik titizlikle yapıldı.